0479 19 35 82 - jens@fasade.be

blog #

Renoveren: duurzaam renoveren

Een nieuwe woning gekocht die te renoveren is of je bent van mening dat je eigen woning wel een upgrade kan gebruiken? Onderstaand geven we je graag enkele basistips mee om duurzaam te renoveren.


De doelstelling van duurzaam renoveren is een win-win situatie. Het heeft niet alleen een positieve impact op jouw leven in de woning, maar ook in je portemonnee. Bovendien is het ook goed voor het milieu.
Voorbeelden kunnen zijn:

Energiezuinig renoveren is niet enkel een investering in jouw toekomst, maar ook in die van het milieu!


Energieverbruik

Duurzaam renoveren is je energieverbruik verminderen!
Duurzaam renoveren is isoleren!
Wanneer je start met renoveren ga je best eerst op zoek naar de energie-verliesposten.


Het dak

Een dak zonder enige vorm van isolatie verliest dubbel zoveel warmte als niet geïsoleerde muren! Wanneer je jouw dak volgens de huidige normen isoleert, zal je gemiddeld 30% besparen op je energiekost.

Is er al isolatie aanwezig, controleer dan de hoeveelheid en toets deze af aan de huidige normen. Je kan de dikte controleren, als eveneens het type materiaal en in welke mate deze isolerend werkt. Recente isolatieproducten halen een beter rendement.


Ramen

Bij ramen dien je het glas en je schrijnwerk apart te bekijken.



Hernieuwbare energie

Nieuwe ketels zijn een pak rendabeler dan oude ketels. Ze maximaliseren de warmteopbrengst.
Wie hier nog geen genoegen mee neemt, kan investeren in hernieuwbare energie. Dit kan onder de vorm van een zonneboiler, zonnepanelen al dan niet in combinatie met een warmtepomp en/of een thuisbatterij.


Vocht in huis

Je staat er misschien niet meteen bij stil, maar duurzaam renoveren doe je ook voor je gezondheid. Een vochtige woning heeft een negatief effect op je gezondheid. Te vochtige ruimtes, vocht in je muren of kelder, laat het bestrijden!


Levensstijl

Het aanpassen en investeren in je woning is slechts één aspect. Daarnaast is het ook belangrijk om je levensstijl aan te passen en dus energiebewuster te leven. Eenvoudige aanpassingen die je in het dagelijks leven weinig tot geen moeite kosten zijn het gebruik van spaar- of LED-lampen, (korter) douchen i.p.v. een bad nemen, je water afleggen als je je inzeept of je tanden aan het poetsen bent, ook de verwarming een graadje minder zetten heeft al een enorm effect op je verbruik. Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van slimme technologie die je toelaten je verbruik te monitoren, zodat je kan bijsturen.
Wanneer je zonnepanelen hebt is het aangewezen om zoveel mogelijk stroom te verbruiken op de ogenblikken dat je energieopwekking piekt. Zo stuw je minder stroom die jij niet verbruikt het net op. Voor alle stroom die je terugstuurt betaal je namelijk ook aan de netbeheerder.


Duurzaam renoveren is dus niet alleen aanpassingen doen aan je huis, het is ook deels je levensstijl aanpassen. En wie een duurzaam huis verkoopt, die krijgt er ook een betere prijs voor ;-)


Bron: https://www.renoffice.be/nieuws/duurzaam-renoveren-een-verbetering-voor-jou-en-het-milieu


Wat is een asbestattest

lees meer...


Renoveren of herbouwen aan 6% btw

lees meer...


Fasade is gespecialiseerd in vastgoed in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen.
Verkoop of koop je een woning buiten die regio?
Contacteer ons gerust om de mogelijkheden te bespreken.

Laat ons rond de tafel zitten!

Of wens je een gratis verkoopanalyse?







Jens Verriest

zaakvoerder

Nieuwendorpe 33
9910 Knesselare
Privacy policy - Cookie policy - Algemene voorwaarden

© 2024 - Fasade - Website en branding door Pencill